مقالات مفید تاسیساتی و فنی استاد کار کرج

كول گذاری چاه

آشنایی با نکات کاربردی كول گذاری چاه برای حفظ امنیت بیشتر

کول گذاری چاه یک امر ضروری برای جلوگیری از ریزش چاه میبباشد.كول ها حلقه های بتنی هستند با ضخامت دیواره ی 4 تا 5 سانتی متر ، قطر 60 تا 100 سانتی متر و ارتفاع 25 سانتی متر ، كه با توجه به قطر دهانه ی چاه كول گذاری چاه مناسب استفاده می شود.

داخل کول ها برای استحكام بیشتر و اینكه بتوانند فشار خاك را تحمل كنند تسمه ی فلزی قرار می دهند تا آن را تقویت كنند. و در بعضی مواقع و برای استفاده در نقاط حساس ممكن است داخل آن ها برای تقویت ، از میلگرد استفاده شود.

وقتی كه ما خانه ای  رو می سازیم در آن یك یا دو حلقه چاه حفر می كنیم . چاه ها انواع مختلفی دارند كه ما به برخی از آن ها كه با زندگی روز مره ی ما سرو كار دارند رو معرفی می كنیم.

 

كول گذاری چاه 

1- چاه فاضلاب :

مرسوم ترین نوع چاه می باشد كه ما در منازل ، ادارات ، مساجد و …حفر می كنیم برای هدایت و جمع كردن فاضلاب های محل مربوطه.

حتما مطالعه کنید
لوله‌کشی در ساختمان‌ها

2- چاه جمع آوری آب باران:

در منازل و ادارات و … چاه هایی حفر می شود و ناودان هایی كه آب باران پشت بام ها را جمع آوری می كنند به این چاه ها متصل می شوند تا از هدر رقتن آب باران جلوگیری شود. این آب ها در درون چاه ، جذب زمین می شوند ، و مجددا به چرخه آب زیر زمینی بر می گردند.

3- چاه جمع آوری آب های سطحی :

اگر شما متولد ده های 60 به پایین باشید یادتان هست كه در محل های قدیمی جنوب شهر در هر كوچه ای چاه هایی وجود داشت و دهانه های این چاه ها به قطر ده ، دوازده سانت  پیدا بود ، چون در آن زمان سیستم جمع آوری آب سطحی كوچه ها به شكل امروزی نبود . این چاه ها مخصوص جمع آوری آب باران و … بود.

چاه های دیگری نیز هستند كه در نقاط مختلف شهر حفر می شوند تا از جمع شدن آب باران و دیگر آب های سطحی جلوگیری كند. مثل چاه هایی كه در انتهای زیر گذر ها زده می شود. چون سطح زیر گذرها پایین تر از خیابان است لذا آب باران از آن خارج نمی شود . حتما به این مورد برخورد كرده اید كه در زمان بارندگی ، اگر دهانه ی این چاه ها كور شود چه حجم آبی در زیر گذرها جمع می شود و حركت خودروها را مختل می كند.

 

حفر چاه فاضلاب

4- چاه ارت :

این چاه در ساختمان های مسكونی و غیره زده می شود و سیستم ارت ساختمان ها به درون این چاه هدایت می شود.البته این نوع چاه ها باید با مواد مخصوص پر شود.

حتما مطالعه کنید
رفع گرفتگی گچ ، سیمان و قیر در لوله فاضلاب

5- چاهی كه برای شمع زدن حفر می شود :

در ساختمان های بلند مرتبه و یا ساختمان هایی كه خاك زیر فونداسیون آن ها سست است ، چاه هایی حفر می شود تا به زمین سفت برسند و سپس درون آن ها را آرماتور بندی كرده و سپس پر از بتن می كنند.این چاه ها مانند ستون عمل می كنند و وزن ساختمان را به لایه های سخت زمین منتقل می كنند.به این نوع چاه ها شمع گفته می شود.

6- چاه هایی كه برای رسیدن به آب های زیر زمینی حفر می شود.

حال این چاه ها یا برای آبیاری فضای سبز و موارد غیر شرب استفاده می شود و یا برای آب شرب حفر می شود.كه در مناطق شهری اگر برای شرب باشد باید عمق این چاه ها خیلی زیاد باشدتا به آب تمیز و پاك برسیم.

اجرای كول گذاری چاه

ما در بالا انواع چاه را بیان كردیم ، و این  به معنای آن است  كه ما به حفر چاه ها مجبور هستیم ، اما چاه هایی كه حفر می شوند در زمین ها و مناطق مختلف است كه از نظر استحكام خاك متفاوت هستند.

خوب اگر ما چاهی را حفر كردیم و خاك آن سست بود و ریزش می كرد چه باید بكنیم ؟ بله درست است باید دیوار چاه را تقویت كنیم.چگونه ؟ با كول گذاری چاه

بله  ، كول گذاری چاه راهی برای تقویت و استحكام چاه ها می باشد.

انواع كول ها

كول ها با توجه به جاه هایی كه استفاده می شوند شكل های مختلفی دارند.

 

انواع كول ها

1- كول گرد :

از این نوع كول به صورت تخصصی برای دیواره ی میله ی چاه استفاده می شود به این ترتیب كه پس از كندن چاه از پایین كول گذاری می كنند و تا بالا (طوقه ی جاه ) ادامه می دهند. اما ممكن است در جاه های دیگری مثل فضای سبز نیز استفاده می كنند.

حتما مطالعه کنید
پر شدن چاه فاضلاب

اگر دقت كرده باشید در كنار اتوبان ها و بزرگ راه ها دیواره های سست خاكی وجود دارد كه ممكن است ریزش كند و اتوبان را مسدود كند .در این حال شهر داری ابتكار جالبی به خرج داد ه است  به این صورت كه با استفاده از كول گذاری و پر كردن آن ها از خاك  ، و كاشت  گیاه و درخت در داخل آن ها  ضمن تقویت خاك و جلوگیری از ریزش آن، زیبایی خاصی در كنار خیابان ها ایجاد كرده است .

2- كول بیضی :

از این نوع كول گذاری چاه می توانیم برای تقویت انباری چاه ها و جلوگیری از ریزش انباری ها در مناطقی كه خاك آن ها سست می باشد استفاده كنیم .

از دیگر كاربرد های كول بیضی می توان برای تقویت كانال های آب و فاضلاب مانند دیواره های قنات ها استفاده كرد .همان طور كه می دانیم قنات ها سر مایه های ملی ما می باشند ،  لذا حفظ آن ها بر همه ما واجب است ، یكی از راه های زنده نگه داشتن قنوات لایروبی آن ها می باشد اما مهم تر از آن این است كه از ریزش مجدد دیواره قنوات جلوگیری كنیم كه این كار می تواند با كول گذاری محقق شود.

3- كول های اشكی:

البته با توجه به نیاز و موقعیتی كه می خواهیم كول گذاری چاه را انجام دهیم.می توانیم اشكال مختلفی را طراحی كرده و بسازیم. ممكن است برای استفاده در یك كانال آب ، كول گذاری چاه بیضی جواب ندهد و كول هایی به شكل اشك یا قطره با ابعاد خاص بسازیم تا در موقعیت مورد نظر بتوانیم استفاده كنیم . می توانیم برای استفاده در فضای سبز و حفظ زیبایی ظاهری از كول های چند ضلعی استفاده كنیم.

كول گذاری چاه

ساختن كول و كول گذاری چاه یك كار تخصصی می باشد ، لذا شركت هایی هستند كه این كار را انجام می دهند و شما با تماس با آن ها می توانید نسبت به تقویت چاه های منزل خود و كول گذاری چاه اقدام كنید.اگر نیاز به كول گذاری چاه یا گرفتگی لوله های فاضلاب مواجه شدید با ما تماس بگیرید تا در کمترین زمان ممکن سرویسکار در محل حاضر شود و مشکل را برطرف کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Button